Judo Bond Nederland

District Noord-Holland

Jiu-jitsu

Algemeen
Naast judo en aikido organiseert het district Noord-Holland ook verschillende activiteiten zoals wedstrijden, stages en danexamens voor jiu-jitsu. Op deze pagina worden de desbetreffende activiteiten vermeld.

Danexamens
Tweemaal per jaar worden er danexamens jiu-jitsu afgenomen voor 1e, 2e en 3e dan in Sporthal Beverwijk: Van Loenenlaan 1, 1945 TB Beverwijk. Om deel te nemen aan deze examens dient het volgende stappenplan doorlopen te worden. In seizoen 2017-2018 vinden de danexamens op de volgende data plaats:

DatumUiterlijk meldenAanvang                         Uiterlijk aanmeldenBetaalcode
Zaterdag 27-01-2018
18.00 uur
18.30 uur
6 januari 2018
17/18-50
Zaterdag 09-06-201816.30 uur17.00 uur19 mei 201817/18-51

Stages en techniektrainingen
Gedurende het seizoen kan er gebruikt gemaakt worden van de volgende trainingen:
- training voor danexamen kandidaten jiu-jitsu
- stages jiu-jitsu

Wedstrijden
- Open NH jiu-jitsu kampioenschappen 22 april 2018

Jiu-jitsu nieuws

Vacature: Districts Wedstrijd Organisatie Werkgroep Jiu Jitsu Noord-Holland (10 juli 2017)

Ben jij een organisatorische duizendpoot en zit jiu-jitsu in je DNA? Meld je dan nu aan voor een plek in de District Wedstrijd Organisatie Werkgroep Jiu-Jitsu Noord-Holland.

In het district Noord-Holland is onlangs de cursus clubscheidsrechter Jiu Jitsu gehouden met overweldigend succes. Er zijn uiteindelijk 30 nieuwe clubscheidsrechters gecertificeerd en daarmee is het landelijke bestand van Jiu Jitsu scheidsrechters ruim verdubbeld. De nieuwe clubscheidsrechters zijn enthousiast en willen graag meer ervaring opdoen en daar kan jij ze aan helpen door het opzetten en leiden van een regiocompetitie Jiu Jitsu. Een regiocompetitie bestaat al, maar dan op judogebied, met andere woorden een blauwdruk voor een regiocompetitie Jiu Jitsu ligt klaar. Buiten de regiocompetitie is het ook een taak voor de werkgroep i.v.m. het organiseren van het Open Noord-Hollandse Kampioenschap Jiu Jitsu. Dit jaarlijkse evenement wordt gehouden in Beverwijk en was voorheen een meetmoment. Met jouw hulp kan je er wellicht voor zorgen dat het toernooi weer een meetmoment wordt.

Interesse/nieuwsgierig ? Stel je vragen of meld je aan via .

23 geslaagde clubscheidsrechters duo-systems (11 juni 2017)
Sinds zondag 11 juni is ons district Noord-Holland 23 clubscheidsrechters duo-systems jiujitsu rijker. De cursisten volgden ’s ochtends twee uur theorie en stonden in de middag vier uur praktijk te oefenen tijdens de Shi-Sen-Do Duo Systems Masters te Alkmaar. De cursus werd gegeven door vader en zoon Bras met assistentie van Erwin Jongh Visscher en Ben van Leeuwen. Districtbestuurder Frank Verharen informeerde de aanwezigen over de werking van de portfolio’s. In de middag was Rogier van der Peijl ook aanwezig om samen met zijn collega’s de enthousiaste cursisten te ondersteunen met advies en feedback. Poloshirts en certificaten zijn er voor: Mark Beentjes, Ingeborg en Liv Beezemer, Frank Beukers, Marinus Hamelink, Joost van der Heiden, Nathalie Metselaar, Etienne Monas, Ciske Niemeijer, Nienke Pronk, Noah Rolvink, Johan Selders, Fenno Uijldert, Rob Verboom, Marilyn Vlaar, David Vrasdonk, Job Weel, Sophie Wilbrink, Richard de Wit, Dillan Boesveld, Yvonne de Jong-van den Brandt en Stefan Vlieg.

Geslaagden danexamens (10 juni 2017)
Zaterdag 10 januari werden de danexamens jiu-jitsu in de sporthal van Beverwijk gehouden. Van de zes kandidaten slaagden alle zes de kandidaten! Voor 1e dan slaagden: Dominique Woltheus, Tom de Gast, Mark Schoone en Hans van Straten. Voor de 2e dan slaagden Rianne Toorenburg en Bob Velink.

Negen geslaagde clubscheidsrechters fighting (24 mei 2017)
De opleiding tot JBN clubscheidsrechter Jiujitsu Fighting werd zondag 21 mei in Schagen gegeven aan een groep enthousiaste cursisten. ’s Ochtends was er intensief theorieles. Cursusleider Bert Bras – met assistentie van scheidsrechters Leo Visser, Addie van Eeuwen en Lucas Bras – behandelde grondig het wedstrijdreglement. Bert Dollé gaf uitleg over het portfolio systeem, een feedback methodiek waarmee de ontwikkeling van scheidsrechters wordt gemonitord. ’s Middags konden de cursisten maar liefst vier uur praktijkervaring opdoen op een toernooi van Jeroen Blom, die zijn prachtige accommodatie ter beschikking had gesteld. Alle negen cursisten waren zeer betrokken en leergierig. District Noord-Holland is nu negen nieuwe clubscheidsrechters Jiujitsu Fighting rijker: Sidney Boom, Amber Boutkan, Mike Mulder, Dillan Boesveld, Manon Visser, Rianne Toorenburg, Esther Kruidenier, Yvonne de Jong-van den Brandt en Yasmina Hooijmans. 

Geslaagden danexamens (7 januari 2017)
Zaterdag 7 januari werden de danexamens jiu-jitsu in de sporthal van Beverwijk gehouden. Van de negen kandidaten slaagden er zes. Voor eerste dan slaagden: Silvio Morit, Kevin Nederpelt, Dennis Hoogkamer en Eelco Kool. Voor derde dan slaagden Albert Kommeren en Rob Verboom.

Verslag van de afgelopen licentiebijeenkomst (18 december 2016)
Op 18 december jongstleden waren examinatoren en leraren B jiujitsu uit Noord-Holland bijeen voor een informatiebijeenkomst. Het programma bestond onder meer uit: het terugkoppelen van data, het behandelen van binnen gekomen vragen, het tonen van videobeelden, het geven van informatie over de aanpassing van de exameneisen en het beoordelen van thema's (reflectie en interactie met live-kandidaten). Klik op deze link voor een uitgebreid verslag.