Judo Bond Nederland

District Noord-Holland

Nieuws uit district Noord-Holland | Voor al het nieuws en foto's bekijk je onze Facebookpagina

6 april 2019 12 Medailles op Nederlandse Kampioenschappen -15
Het NK voor judoka's onderde 15 jaar vond plaats in Leek en daar hebben 12 Noord-Hollandse judoka's eremetaal kunnen bemachtigen. Maar liefst vier meisjes kroonden zich tot  kampioen van Nederland: Noor Noufal (-36kg), Maira Medema (-46kg), Sija Coolegem (-52kg) en Jill Doest (-57kg). Zilver was er voor Megan Warners (-32kg), Axel van Dorp (-57kg) en Ruthjanny Cathalina (+63kg). Brons was er voor Kaya Pannegieter (-44kg) en Estralla Otte (-48kg). Bij de jongens behaalde Michael Fish (-66kg) zilver en waren er twee bronzen medailles voor Wessel de Graaf (-42kg) en Quinten Borgsteede (-60kg).

10 maart 2019 13 Medailles op Nederlandse Kampioenschappen -18
Op de NK voor judoka's onder de 18 jaar die plaatsvond in Den Haag kroonden drie Noord-Hollandse judoka's zich tot Nederlands Kampioen: Blanca Uijtendaal (-52kg), Gabriel Meléndez (-60kg) en Jelle van der Werff (-73kg). Zilver werd behaald door Nicole Sukandar (-40kg) en Rogier de Vos (-90kg). De bronzen medaille was er voor Joshlyn Supusepa (-44kg), Maira Medema (-44kg), Floor Meijer Rota (-57kg), Danae Schneider (-63kg), Samir van Stade (-46kg), Luca Needham (-50kg), Mats Koolmoes (-60kg), en Yarmo Jonk (-81kg). 

03 maart 2019 9 Medailles op Nederlandse Kampioenschappen -21
Afgelopen zaterdag werden de Nederlandse Kampioenschappen voor judoka's onder de 21 jaar gehouden in Almere. Negen Noord-Hollandse judoka's slaagden erin om een medaille te bemachtigen. Joris Hoedeman (-81kg) en Duco Krijvenaar (-100kg) kroonden zich tot Nederlands Kampioen. Een zilveren medaille was er voor Patrick Groot (+100kg), Joshlyn Supusepa (-48kg), Britt Koolmoes (-52kg) en Kelley Hamming (-57kg). De bronzen medaille was er voor Loek van der Veld (-90kg), Jim Smit (-100kg) en Isabel Wiebers (-57kg).

16 februari 2019 Medailles op Nederlandse Kampioenschappen kata
Meerdere koppels slaagden erin om een ereplek te behalen op het NK kata in Roermond. Ruud van Zwieten en Koen Vermeule werden Nederlands kampioen in het ju no kata. Roeland Scholsberg en Helen Nuijens behaalden zilver in deze klasse. Mitchel Schoonhoven en Abigail Teunissen werden Nederlands kampioen in de katame B klasse. In het katame was er zilver voor Tycho van der Werff en David Lefevere, brons voor Helen Nuijens en Inez Legger. Jenny Koster en Arian Noordzij behaalden zilver in het kime en brons in het goshin jutsu.

31 januari 2019 Erepromoties Robert Erkamps en Wijnand Groesbeek
Robert Erkamps en Wijnand Groesbeek werden na de applicatie toegesproken door Roeland Scholsberg van de gradencommissie. Beide heren hebben een erepromotie naar 2e dan gekregen voor hun jarenlange vrijwillige inzet in en buiten het district. Er werden nog meer scheidsrechters in het zonnetje gezet: Marten de Boer, Steven Kroon en Eric van Lawick ontvingen een bloemetje vanwege het behalen van hun 3A licentie. Jenny Koster, Thijs van Bussel en Dennis Teunissen ontvingen een scheidsrechtersspeld voor hun jarenlange inzet.

22 januari 2019 Uitslagen districtskampioenschappen kata
Zondag 20 januari werden de districtskampioenschappen in het kata gehouden in Alkmaar. Koppels in verschillende leeftijden en verschillende kata hebben gestreden voor het eremetaal. In het ju no kata werden Ruud van Zwieten en Koen Vermeule kampioen. In het katame no kata (A) was het goud voor Tycho van der Werff en David Lefevere. In de B klasse werden Nicole Sukander en Jolijn Klinkert kampioen. Ook in de B klasse nage no kate werden Wouter Janssen en Per Molenaar kampioen. Voor alle uitslagen klik je hier.

22 januari 2019 Erepromotie 2e dan judo Nico van Schagen
Afgelopen zondag ontving Nico van Schagen een erepromotie naar de 2e dan judo. De promotie was geruime tijd geheim gehouden voor Nico, waardoor hij compleet verrast werd door het districtsbestuur en de gradencommissie. Het districtsbestuur sprak haar waardering uit over de verdiensten van Nico voor het district in verschillende functies. Uit handen van Eveline Beentjes (lid van de gradencommissie) ontving Nico een bos bloemen, het diploma en de bijbehorende judoband met -uiteraard- twee gouden strepen.

11 november 2018 Bijzondere promotie & districtskampioenschappen
Voorafgaand aan de districtskampioenschappen werd een bijzondere promotie uitgereikt aan Roy Schipper. Roy ontving uit handen van bestuurslid Boy Prevos een promotie naar de derde dan judo in verband met behalen van twee nationale titels op de NK senioren in 2016 en 2018. Aansluitend werd gestart met de districtskampioenschappen pupillen B en de districtkampioenschappen pupillen A voor teams. Voor de uitslagen van deze twee kampioenschappen kunt u deze pagina raadplegen.

25 juli 2018 Jans de Bruin gepromoveerd tot Continental Referee
In het weekend van 21 en 22 juli deed Jans de Bruin tijdens de European Cup in Praag succesvol examen voor de continentale scheidsrechterslicentie. Uit handen van de internationale scheidsrechterscommissie ontving Jans de blauwe badge en stropdas. Jans promoveerde in 2010 tot nationaal scheidsrechter en heeft de laatste jaren bewezen bij de nationale top te behoren. Dit is nu bekroond met de mogelijkheid om op Europees niveau te kunnen arbitreren. Ook scheidsrechter worden? Klik hier voor de cursusdata.

27 mei 2018 Geslaagde scheidsrechters niveau 2 judo en jiujitsu
In het weekend van 26 en 27 mei hebben meerdere scheidsrechters hun niveau 2 licentie behaald. Tijdens het Omringtoernooi behaalden Willem Zijlstra en Victor Brouns de jeugdlicentie in het judo. Bij jiujitsu slaagden meerdere scheidsrechters tijdens de laatste ronde van de vaantjescompetitie. Voor de jeugdlicentie jiujitsu slaagden de volgende scheidsrechters: Esther Kruidenier, Mike Mulder, Rianne Toorenburg, Sidney Boom, Yasmina Hooijmans, Yvonne de Jong, Rob Verboom en Mark Beentjes.

27 mei 2018 Bijzondere promoties & uitslagen danexamens
Voorafgaand aan de DK teams ontvingen Yannick van der Kolk en Romée den Hartog uit handen van bestuurslid Frank Verharen een bijzondere promotie naar de 2e dan judo. Yannick werd Nederlands Kampioen in 2017 en 2018 bij de -21 en Romée werd zowel Kampioen bij de NK -18 in 2016 en de NK -21 in 2018. Voor deze wedstrijdprestaties ontvingen zij deze bijzondere promotie. Op 26 mei vonden de danexamens plaats voor 1e, 2e en 3e dan. De uitslagen van deze examens kunnen hier gevonden worden.

19 maart 2018 9 medailles, 6 Nederlandse Kampioenen op NK -15
Op de Nederlandse Kampioenschappen onder de 15 jaar die dit jaar plaatsvonden in Leek, wisten zes Noord-Hollandse judoka's zich te kronen tot Kampioen van Nederland! De gouden medaille was er voor: Glenn Warners (-32kg), Fleur Sinnema (-34kg), Mika Leysner (-57kg), Kaylie Nuyten (+63kg), Matthijs van der Neut (-50kg) en Romec Schneider (-55kg). De zilveren medaille werd behaald door Tom Duivenvoorden (-55kg). De twee bronzen medailles waren er voor Maria Medema (-40kg) en Ayoub el Gourari (+66kg).

19 maart 2018 Uitslagen districtskampioenschappen -15
Tijdens de DK onder de 15 jaar hebben de beste vier judoka's van iedere gewichtsklasse zich geplaatst voor de NK -15 die plaats zal vinden in Leek. In totaal deden circa 220 judoka's mee. Districtskampioen werden: Ruben Bolte, Pepijn Beentjes, Stan Pouw, Duco van den Reek, Matthijs van der Neut, Tom Duyvenvoorden, Jurre Botman, Bjorn van der Geest, Ayoub el Gourari, Glenn Warners, Jane Demmers, Maria Medema, Estrella Otte, Yalisa Sintiago, Louise v/d Wiel, Mika Leysner, Emma de Kroon en Kaylie Nuyten.

11 maart 2018 Uitslagen districtskampioenschappen pupillen A
De beste judoka's van iedere afdeling hebben vandaag gestreden voor de kampioenstitel van het district Noord-Holland. De volgende judoka's werden kampioen van Noord-Holland: Noah Maij (-21kg), Klaas Heimans (-24kg), Tim van Deventer (-27kg), Maxim Geluk (-30kg),     Ilija Bilbija (-34kg), Roano Reinbergen (-38kg) Eli Ovadiah (-42kg). Voor de volledige uitslagen en podiumfoto's, klikt u hier. Voor foto's van de DK pupillen A en van onze andere evenementen, kunt u onze Facebookpagina bezoeken.

10 maart 2018 Uitslagen NK -18 & Barry de Boer nationaal scheidsrechter
Tijden de Nederlandse Kampioenschappen -18 heeft Owen van Braam zich gekroond tot Nederlands kampioen in de klasse -73kg. Het zilver werd behaald door Jason Wong, Mats Koolmoes, Jonathan Houkes en Isabel Wiebers. Brons was er voor Janson Wong, Dylan van der Kolk, Luca Needham, Christopher Groot, Daan v/d Heuvel, Nyssa Supusepa, Joshlyn Supusepa, Blanca Uijtendaal en Marit de Winter. Daarnaast slaagde Barry de Boer op dit NK voor zijn nationale licentie. Hij mag voortaan de felbegeerde oranje badge gaan dragen.

04 maart 2018 13 medailles op Nederlandse Kampioenschappen -21 jaar
Zaterdag 3 maart vond de NK plaats voor judoka's onder 21 jaar. De Noord-Hollandse judoka's behaalden bij elkaar 13 medailles. Yannick van der Kolk (-73kg), Pleuni Cornelisse (-57kg), Romée den Hartog (-63kg) en Donja Vos (-70kg) kroonden zich tot Nederlands Kampioen! Het zilver was er voor Joris Hoedeman (-81kg), Ilse Buren (-52kg) en Jessica Gorissen (-70kg). Brons voor: Raynaldo Kuijpers (-73kg), Ralph Hoogeboom (-90kg), Jim Smit (-100kg), Matthijs Snijders (+100kg), Britt Koolmoes (-48kg) en Laura Kreuger (-57kg).

18 februari 2018 Uitslagen districtskampioenschappen -18 jaar
Zondag 18 februari vonden de districtskampioenschappen plaats voor judoka's onder de 18 jaar. De beste vier plaatsten zich voor de Nederlandse Kampioenschappen die plaatsvinden op 10 maart 2018 in Tilburg. De volgende judoka's kroonden zich tot districtskampioen: Nyssa Supusepa, Blanca Uijtendaal, Marit de Winter, Annick Baas, Danae Schneider, Lisanne Stom, Yvette de Vos, Luca Needham, Mats Koolmoes, Romec Schneider, Dylan van der Kolk,  Jonathan Houkes, Owen van Braam, Loek v/d Veld en Rogier de Vos. Meer uitslagen: hier.

17 februari 2018 Bijzondere promotie Owen van Braam & Uitslagen DK teams
Voorafgaand aan de DK teams pupillen A & B ontving Owen van Braam uit handen van districtsvoorzitter Bert Dollé een bijzondere promotie naar eerste dan. Owen behaalde in 2017 de nationale titel op het NK -18. Na de promotie streden de pupillen teams A en B voor de prijzen. Bij de pupillen A werd het team van Ben Rietdijk kampioen. Een tweede plek was er voor judoschool Van Heest en het brons was voor Kenamju. Bij de pupillen B werd Kenamju kampioen, zilver was voor talentenjudo NHN en brons voor Tom v/d Kolk.

04 januari 2018 Scheidsrechterscursus judo
Op 18 februari en 4 maart 2018 zal er een scheidsrechterscurus plaatsvinden voor judoka's die het leuk lijken om judowedstrijden te arbitreren. De cursus zal gegeven worden op een nader te bepalen locatie in Noord-Holland. De cursus is geschikt voor judoka's die minimaal 14 jaar zijn en minimaal in het bezit zijn van de blauwe band (2e kyu). De cursus bestaat uit twee dagen en een of twee stagemomenten. Bij een positieve afronding van de cursus kan men wedstrijden tot 12 jaar leiden. Opgeven kan bij de scheidsrechterscommissie.

11 december 2017 Zilver en brons op NK teams -18
Op zaterdag 9 december werden in Almelo de Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor teams onder 18 jaar. Het jongensteam van Kenamju kwam in de finale terecht tegen het team van Noord-Oost. Na een spannende strijd, moest het team van Kenamju genoegen nemen met zilver. Het combinatieteam Noord-Holland 1 kwam om brons tegenover het team van Nijmegen te staan. Hiervan werd overtuigend gewonnen en zo ging het tweede Noord-Hollandse team naar huis met een medaille.

01 oktober 2017 Achtste wereldtitel voor veteraan Hendrik Koppe
Voor de achtste keer heeft Hendrik Koppe (M6/+100 kg), afkomstig uit Purmerend, de wereldtitel veroverd bij de veteranen. In Italië was de 55-jarige judoka op ippon te sterk voor Jean Marc Pace uit Frankrijk. Koppe was in de eerste ronde vrijgeloot en nam het in de kwartfinale op tegen Jean Luc Bartoli uit Frankrijk, die hij binnen twee minuten met vol punt versloeg. In de halve finale versloeg de Nederlander binnen drie minuten Arthur Scotto uit Amerika. Koppe heeft inmiddels acht wereldtitels bemachtigd bij de veteranen!

01 oktober 2017 12 medailles op NK senioren
Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober werden de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren gehouden. Tornike Tsjakadoea (-60kg) en Kim Akker (-48kg) prolongeerden hun nationale titel. Frank de Wit werd voor het eerst kampioen op het NK senioren in de klasse -90kg. Het zilver was er voor Yannick van der Kolk (-66kg) en Karen Stevenson (-78kg). Brons werd behaald door Kevin Bakker (-73kg), Pleuni Cornelisse (-57kg), Amir Sheikh Hosseini (-81kg), Timo Lesterhuis, Jelle v/d Berg (+100kg) en Donja Vos (-70kg).

18 september 2017 Clubscheidsrechters judo geslaagd
Zaterdag 16 september werd in Alkmaar een cursus gegeven voor judoscheidsrechter niveau 1, ook wel bekend als clubscheidsrechter. Met veel enthousiasme hebben de judoka's op de mat gestaan en geoefend met hun eerste ervaring als arbiter. Alle cursisten zijn geslaagd voor niveau 1 en ontvingen uit handen van Johannes Agaart een diploma en een mooie polo. Deelnemende clubs waren Hajime, Randers Budosporten, Ebi-Sport en Bos Judo. Ook een cursus clubscheidsrechter organiseren? Neem contact op met de DSCJ!

10 september 2017 Scheidsrechters in zonnetje gezet
Traditioneel begint het scheidsrechtersseizoen met een applicatiecursus waarbij alle scheidsrechters samen komen. Dit seizoen werd gestart met de technische dag, waarbij duidelijk werd dat er momenteel nog geen regelwijzigingen zijn, maar dat pocket grip, eenzijdige pakking etc. wel bestraft wordt als er niet direct een aanval volgt. Na afloop werden Barry de Boer, Jeffrey Vrijvogel, Donald Mittertreiner, Eric van Lawick, Roeland Scholsberg en Johan Zoon in het zonnetje gezet vanwege hun scheidsrechtersjubilieum.

10 september 2017 Uitslagen Nationale Kwalificatie Toernooi (NKT)
Zaterdag werd het nationale kwalifiactie toernooi gehouden voor judoka's die zich wilden plaatsen voor het NK senioren dat op 30 september en 1 oktober plaats zal vinden in Almere. De beste acht judoka's van iedere gewichtsklasse konden zich plaatsen voor het NK. Junior Degen, Amir Sheikh Hosseini, Joël van Os, Dax Biesbrouck, Ralph Hoogeboom, Remo Smeer, Biko Vos, Jelle van den Berg, Timo Lesterhuis, Riff Ekelschot, Pleuni Cornelisse, Romée den Hartog en Kelley Hamming hebben zich geplaatst voor het NK.  

28 augustus 2017 Technische dag voor scheidsrechters en coaches
Op zondag 10 september zal de technische dag plaatsvinden voor scheidsrechters en coaches. Voor scheidsrechters is dit evenement verplicht. Coaches worden ook uitgenodigd om de technische dag bij te wonen. Tijdens de technische dag worden situaties op de mat voorgedaan en kunnen vragen van arbiters en coaches direcht beantwoord worden aan de hand van praktijkvoorbeelden. U dient daarom in judopak te verschijnen. U kunt vanaf 12.30 uur de zaal in, om 13.00 uur zal deze middag van start gaan in Sporthal Beverwijk.

17 juni 2017 Topjudo Kenamju en Judo Yushi succesvol op NK teams
Na de successen van de jeugd, was het de beurt aan de senioren om de teamstrijd met elkaar aan te gaan in Nijmegen. In de hoofdklasse streed Stichting Topjudo Kenamju in de finale tegen Marhorokan/Slingerland en wist deze knap te winnen. Net als vorig jaar kroonden zij zich tot Nederlands Kampioen. Het damesteam van Stichting Topjudo Kenamju wist zich tevens te kronen als Nederlands Kampioen door te winnen van Topjudo Rotterdam. Het laatste eremetaal was er voor Judo Yushi. Tijdens een Noord-Hollands onderonsje tegen Kenamju 1 ging Judo Yushi er met de bronzen medaille vandoor.

17 juni 2017 Eremetaal op Nationale jeugdteamcompetitie (-12/-15 jaar)
Drie jeugdteams afkomstig uit Noord-Holland hebben medailles behaald op de nationale jeugdteamcompetitie dat plaatsvond in Nijmegen. Kenamju (-12) versloeg in een spannende finale JC Hercules en kroonde zich tot Nederlands Kampioen. Ook in de leeftijdsklasse -12 jaar behaalde Topjudo Amsterdam het eremetaal: het meisjesteam versloeg Team Coolen en eindigde hiermee op de derde plaats. Het meisjesteam (-15) van Ben Rietdijk verloor in de finale van Limburg en behaalde zilver. Het jongensteam (-15) van Judo Yushi won met 3-2 van Buel Sport en behaalde dit jaar het brons.

12 juni 2017 Geslaagde scheidsrechters judo niveau 2 en 3B
Tijdens de Open Beverwijkse sloten Maikel Frank, Daniele Maschietto, Thom de Caluwé en Daphne Tervelde hun scheidsrechtersopleiding niveau 2 af. Alle vier ontvingen het diploma, stropdas en bijbehorende scheidsrechtersbadge. Zij mogen nu wedstrijden leiden tot 12 jaar. Niek Zijlstra en Jimmy v/d Spree deden examen voor niveau 3B. Beide heren slaagden voor dit examen en ontvingen uit handen van Jenny Koster en Arian Noordzij hun nieuwe badge en bijbehorend diploma. Zij mogen nu ook wedstrijden leiden vanaf 12 jaar. Volgend seizoen vindt er weer een cursus plaats!

12 juni 2017 23 nieuwe clubscheidsrechters jiu-jitsu duo-systems
Zondag 12 juni werd er in Alkmaar een clubscheidsrechterscursus georganiseerd voor maar liefst 23 cursisten. Onder leiding van Bert Bras zijn alle kandidaten geslaagd: Mark Beentjes, Ingeborg en Liv Beezemer, Frank Beukers, Marinus Hamelink, Joost van der Heiden, Nathalie Metselaar, Etienne Monas, Ciske Niemeijer, Nienke Pronk, Noah Rolvink, Johan Selders, Fenno Uijldert, Rob Verboom, Marilyn Vlaar, David Vrasdonk, Job Weel, Sophie Wilbrink, Richard de Wit, Dillan Boesveld, Yvonne de Jong-van den Brandt en Stefan Vlieg.

21 mei 2017 Negen geslaagde clubscheidsrechters jiu-jitsu fighting
Zondag 21 mei werd er in Schagen een cursus tot clubscheidsrechter gegeven. 'S ochtends was er intensief theorieles. Cursusleider Bert Bras – met assistentie van scheidsrechters Leo Visser, Addie van Eeuwen en Lucas Bras – behandelde grondig het wedstrijdreglement. In de middag konden de cursisten vier uur praktijkervaring opdoen. Sidney Boom, Amber Boutkan, Mike Mulder, Dillan Boesveld, Manon Visser, Rianne Toorenburg, Esther Kruidenier, Yvonne de Jong en Yasmina Hooijmans ontvingen hun scheidsrechterspolo en bijbehorend certificaat uit handen van Bert Bras.

20 mei 2017 Vijf nieuwe jeugdscheidsrechters judo
Zaterdag 20 mei hebben vijf cursisten die een opleiding tot jeugdscheidsrechter volgden deze met goed gevolg afgerond. De opleiding bestond uit twee theoriedagen gevolgd door twee stagedagen. Op het Omring judotoernooi werden de kandidaten een laatste keer bekeken en ontvingen zij na afloop de scheidsrechtersbadge en JBN stropdas uit handen van cursusleider Arian Noordzij. Lars de Haan, Koen Spruit, Stefan Smit, Bjorn de Haan en Arno Groen mogen zich nu bij het judoscheidsrechterskorps voegen.

02 mei 2017 Tycho van der Werff koninklijk onderscheiden
Afgelopen Koningsdag is Tycho van der Werff koninklijk onderscheiden als ridder in de orde van Oranje Nassau. Tycho ontving deze onderscheiding omdat hij al lange tijd actief is als vrijwilliger voor de JBN en ook voor district Noord-Holland. Hij heeft zich met name ingezet voor judoka's met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zo organiseerde hij workhops voor judoleraren en heeft hij de Special Needs Judo Foundation opgericht. Tevens heeft hij een classificatiesysteem ontworpen voor het aangepast judo zodat er eerlijker gestreden wordt. Dit systeem wordt inmiddels wereldwijd toegepast.

08 april 2017 14 medailles op NK -18 & Bert Dollé geslaagd voor niveau 4
Op 8 april vonden de Nederlandse Kampioenschappen -18 plaats in Leek. Er werden 14 medailles behaald door onze judoka's. Goud was er voor Emiel Jaring, Owen van Braam en Patrick Groot. Zilver werd behaald door Emilio Otte, Owen Dorlandt en Loek v/d Veld. Het brons was er voor Dion Blanck, Naut van Dam, Ryan Sijm, Nicky Garms, Daan v/d Heuvel, Joshlyn Supusepa, Blanca Uijtendaal en Yvette de Vos. Naast de prestaties van deze judoka's slaagde scheidsrechter Bert Dollé voor de nationale licentie (niveau 4) en mag voortaan de felbegeerde oranje scheidsrechtersbadge dragen